Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ (Amethyst)
O ημιπολύτιμος λίθος Αμέθυστος έχει μωβ χρώμα και κρυσταλλική δομή. Συμβάλει σημαντικά στην πνευματική εναρμόνιση. Ταιριάζει κυρίως σε άτομα που τους αρέσει ο διαλογισμός. Εμπνέει την αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση. Βοηθά να ξεπεράσουμε τη θλίψη και τις φοβίες. Ηρεμεί το νου και αυξάνει τη διαίσθηση. Το όνομά του έχει βέβαια ελληνική προέλευση και σημαίνει «αυτός που δεν μεθάει». Στον πρώτο αιώνα, ο Πλίνιος έγραψε ότι ο Aμέθυστος ονομάστηκε έτσι για το χρώμα του που είναι σχεδόν ο ίδιος με αυτό του κρασιού. Οι πρώτοι Έλληνες θεώρησαν ότι ο αμέθυστος προστάτευε από την μέθη κατά κατανάλωση του οινοπνεύματος.

Το μοβ χρώμα είναι το χρώμα που συμβολίζει ανώτερα επίπεδα και την υπέρτατη σοφία και έτσι χρησιμοποιούσαν τον Αμέθυστο για την όξυνση του πνεύματος και της διορατικότητας. Πιστεύεται ότι ο Αμέθυστος φέρνει ηρεμία και ισορροπία, ενισχύει την δυνατότητα να αφομοιώνει κάποιος νέες ιδέες και βοηθάει στην περισυλλογή. Ιδανικός λίθος για μετάβαση ενέργειας και διοχέτευση θεραπείας.
Στους αρχαίους πολιτισμούς, τα φυλακτά από Αμέθυστο φορέθηκαν ως αντίδοτα ενάντια στο δηλητήριο, στα μάγια, ως προστασία ενάντια στη μάχη.
Αιγόκερος, Κριός, Ταύρος, Ιχθείς, Υδροχόος, Τοξότης, Καρκίνος


ΑΧΑΤΗΣ (Agate)
Είναι ο μοναδικός ημιπολύτιμος λίθος που παρουσιάζει τόσους πολλούς χρωματισμούς και ποιότητες. Εξαιρετικά πρωτότυπα και μοναδικά κοσμήματα δημιουργούνται από τους ακατέργαστους λίθους του Αχάτη. Είναι φυσικοί λίθοι σε γκρι γαλάζιους χρωματισμούς. Η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι η επιφάνειά τους λαμπυρίζει σαν να είναι πασπαλισμένη με ασημόσκονη.

Ο ημιπολύτιμος λίθος Αχάτης προσφέρει βοήθεια στο άτομο να σταθεροποιηθεί, να πάρει κουράγιο και γενναιότητα. Βοηθάει στην αποδοχή των άλλων και ηρεμεί τα συναισθήματα. Θεωρείται πολύ δυνατή πέτρα για προστασία και ιδιαίτερα των παιδιών.
Ο Αχάτης έχει πολλές ποικιλίες, όπως είναι η Όνυχα, ο Δενδρίτης και ο Χαλκηδόνιος. Ανήκει στις ινώδεις ποικιλίες χαλαζία που διαμορφώνονται συνήθως στις κοιλότητες και στις σχισμές των βράχων. Χαρακτηρίζεται από την σκληρότητα, την πυκνότητα, τον δείκτη διάθλασης και τη λαμπρότητά του.

Το όνομά του το πήρε από μια παλιά τοποθεσία στον ποταμό Αchate στη νοτιοδυτική Σικελία. Ο Aχάτης έχει χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμοι λίθοι και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για χιλιάδες έτη. Στους μεσαιωνικούς χρόνους, το να φορά κάποιος κόσμημα από Αχάτη, δήλωνε ότι έχει την εύνοια του Θεού και προστατεύεται από κινδύνους. Επίσης θεωρούσαν ότι έφερνε όμορφα όνειρα και έδιωχνε τους εφιάλτες. Πρώτοι οι Έλληνες έκαναν τα φυλακτά του Αχάτη για την προστασία από τα στοιχεία της θάλασσας.

Μερικά από τα πρώτα πρωτόγονα εργαλεία πετρών (άξονες) που διαμορφώθηκαν από τους ανθρώπινους προγόνους 2.5 εκατομμύριο έτη πριν στην κοιλάδα Omo στην Αιθιοπία, φτιάχτηκαν από Αχάτη. Αυτά τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν λόγω της σκληρότητάς τους και το ότι διαμορφώνονταν σχετικά εύκολα λόγω του ελεγχόμενου σπασίματος του λίθου.


Ο Αχάτης ενισχύει την αναλυτική ικανότητα ενός ατόμου και φέρνει ισορροπία μεταξύ της καρδιάς και του μυαλού. Επίσης εξασθενεί τις εχθρότητες, φέρνει ειρήνη και προωθεί την καλή θέληση, λίθος της προστασίας από την αρνητικότητα. Ηρεμεί και ωθεί το άτομο προς πνευματικές σκέψεις υψώνοντας τη συνειδητότητα. Διώχνει τους εφιάλτες και χαρίζει δύναμη πνεύματος.

Υπάρχουν πολλά φυσικά χρώματα στον Αχάτη αλλά και τεχνητά. Είναι οι γήινες αποχρώσεις (καφέ, μπεζ, πορτοκαλί) και οι πράσινες.

Ο Αχάτης αντιστοιχεί στον Αιγόκερο, Κριό, Ταύρο, Τοξότη, Υδροχόο, Ιχθείς, Δίδυμοι.


ΚΙΤΡΙΝΗΣ
O Κιτρίνης (Citrine) ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του χαλαζία. Το είδος αυτό των ημιπολύτιμων λίθων έχει τέτοια πληθώρα χρωμάτων που προσφέρει στους λάτρεις των ημιπολύτιμων λίθων μία απίστευτη ποικιλία για τις δημιουργίες τους.
Έχει ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα  που τον κάνει περιζήτητο. Παρόλο που η ακτινοβολία του Κιτρίνη είναι ιδιαίτερη, η τιμή του είναι αρκετά οικονομική. Ο Κιτρίνης είναι μια άριστη επιλογή για να ζωντανέψουν τα χειροποίητα κοσμήματα μας και γενικά οι δημιουργίες μας. Δίνει ιδιαίτερο χρώμα και μας κάνει να ακτινοβολούμε από θετική ενέργεια και αισιοδοξία.
Ο Κιτρίνης εκπληρώνει καλύπτει μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων, από λεμόνι κίτρινο έως κοκκινωπό καφέ. Υπάρχει μια ποικιλία Κιτρίνη στην Ισπανία με ένα βαθύ χρυσό χρώμα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πανάκριβο αυτοκρατορικό τοπάζι.
Τ' όνομά του προέρχεται από τη γαλλική λέξη "citrine" που σημαίνει κίτρινο. Το χρώμα του Κιτρίνη οφείλεται στα μικρά ποσά σιδήρου στη δομή του κρυστάλλου του Χαλαζία. Θερμαίνοντας Αμέθυστο μπορούμε να παράγουμε Κιτρίνη.
Ο ημιπολύτιμος αυτός λίθος φέρνει ευτυχία, χαρά και αισιοδοξία στη ζωή. Διαλύει την αρνητική ενέργεια, ιδιότητα που την έχουμε πολύ ανάγκη στις μέρες μας. Ενεργοποιεί και αναζωογονεί, προωθεί την ζεστασιά, την άνεση και την ενέργεια. Επίσης λέγεται ότι ο Κιτρίνης ανοίγει το μυαλό και μας βοηθά να κάνουμε νέες σκέψεις σε καθημερινά θέματα.  

Ο μήνας που αντιστοιχεί στον Κιτρίνη είναι ο Νοέμβριος και ταιριάζει στον Παρθένο.


ΌΝΥΧΑΣ (Onyx)
Βρίσκεται σε χρώματα μαύρο, γκρι, λευκό, μπλε, καφέ, κίτρινο ή κόκκινο. Καταπληκτικός στην άμυνα ενάντια στην αρνητικότητα. Μια πολύ δυνατή πέτρα για προστασία.
Αποβάλλει την αρνητική σκέψη, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, και φέρνει έμπνευση. Λίθος της σταθερότητας, του αυτοελέγχου, σύμβολο δύναμης και ισχυρής θέλησης. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής, προστατεύει από την αρνητικότητα. Τέλος Ισορροπεί και καθαρίζει τα επτά τσάκρας. Ο Όνυχας είναι γνωστός για την ικανότητά του να προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να διακοπεί ή να τερματιστεί μια ενοχλητική σχέση. Μειώνει τις σεξουαλικές επιθυμίες. Ανακουφίζει από το στρες, προάγει την ισορροπία και τον αυτοέλεγχο. Εμπνέει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Είναι μία ακόμα ποικιλία του Αχάτη.

Το όνομα Onyx χρησιμοποιήθηκε από τους ρωμαίους για μια ευρύτερη ποικιλία πετρών, ανάμεσά τους το Αλάβαστρο, Χαλκηδόνιος και μια ποικιλία της Όνυχας που είναι γνωστή σαν μάρμαρο.

Όπως και ο Αχάτης, αντιστοιχεί στον Αιγόκερο, Κριό, Ταύρο, Τοξότη, Υδροχόο, Ιχθείς, Δίδυμοι.


ΤΥΡΚΟΥΑΖ (Turquoise)
Γαλάζια πέτρα ίσως με μαύρες φλέβες. Μια πέτρα για αγάπη, χρήματα, υγεία και ομορφιά. Προσελκύει νέους φίλους ή εραστές, δίνει πλούτο, ευτυχία και προστασία. Προάγει τη χαρά. Συνδέεται με τη δημιουργικότητα. Προάγει τη δημιουργική έκφραση, την ηρεμία του νου, τη συναισθηματική ισορροπία, την επικοινωνία, τη φιλία και την πίστη. Ό λίθος της αλήθειας και της ειλικρίνειας απέναντι στις προθέσεις, στις σκέψεις και στη συμπεριφορά. Βοηθάει στην ανάλυση της σκέψης και στην επικοινωνία, ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς για αποδοχή και προβολή αισθημάτων αγάπης.

Το Τυρκουάζ έχει μια κέρινη λάμψη και το χρώμα του κυμαίνεται από πράσινο γκριζωπό ως γαλάζιο. Πολλές φορές ενισχύεται με ρητίνες για να δώσει μια ομαλή σύσταση στην επιφάνειά του. Έτσι έχουμε τη ποιότητα stabilished που σημαίνει ενίσχυση της επιφάνειας με ρητίνες και η ποιότητα πάστας που είναι σκόνη λίθου με σταθεροποιητές όπου χυτεύεται σε καλούπια και δημιουργούνται τα σχήματα.
Έχει εκτιμηθεί για τις διακοσμητικές του ιδιότητες από τους αρχαίους κιόλας χρόνους και έχει βρεθεί σε κοσμήματα των Αιγυπτίων.
Αντιστοιχία σε ζώδια: Ταύρος, Δίδυμοι Παρθένος, Ιχθείς, Υδροχόος.


ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ (Moonstone)
Η πέτρα της φωτεινής πλευράς του φεγγαριού αυξάνει τη διαίσθηση και την κατανόηση των ονείρων. Είναι μία καθαρά θηλυκή λίθος. Απαλύνει τους γυναικείους πόνους και δίνει έμφαση στη γονιμότητα και την κύηση. Είναι η «μητέρα» λίθος που εμπνέει σοφία. Διατηρεί την ισορροπία των συναισθημάτων. Είναι καταπληκτική για ανάπτυξη του ψυχισμού. Βοηθά στη δίαιτα και στη διατήρηση νεανικής εμφάνισης, στην συμφιλίωση και στην προστασία κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε νερό.
Η Φεγγαρόπετρα ή αλλιώς Σεληνόλιθος, είναι είτε άχρωμη είτε έχει γαλαζωπές λευκές λάμψεις ή χρωματιστή από καφέ μέχρι και μαύρη. Το όνομά της το πήρε επειδή θυμίζει την λάμψη του φεγγαριού. Έρχεται κυρίως από τη Βιρμανία, Κεϋλάνη, Μαδαγασκάρη, Βραζιλία και σε μια μικρότερη έκταση Νορβηγία και Ελβετία.
Ο ημιπολύτιμος αυτός λίθος αντιστοιχεί στο τσάκρα της καρδιάς. Προλαβαίνει την ένταση και την υπερβολή σε σκέψεις και αισθήματα. Οξύνει την ευαισθησία, την αντίληψη και τις ψυχικές ικανότητες. Είναι πέτρα προστασίας τόσο για τις εγκύους και τις νεαρές μητέρες όσο και για εκείνους που κάνουν συχνά ταξίδια. Βοηθάει τη ροή της αγάπης μεταξύ συντρόφων κι ενισχύει το δεσμό. Πέρα από τον έρωτα, είναι ο λίθος της δυνατής φιλίας και της παγκόσμιας αγάπης και συμβολίζει την αγγελική παρουσία.

ΤΕΣΤ-ΚΟΥΙΖ: Έχετε βρει ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΜΙΣΟ;

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΜΙΣΟ, η ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ σας, ένα άτομο που σας συμπληρώνει απόλυτα, αλλά δεν ξέρετε πού; Μήπως βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας και δεν το βλέπετε; Μήπως ήδη έχετε βρει την ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ ή δεν είστε ακριβώς σίγουροι αν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε; Έχετε βρει ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΜΙΣΟ, ή βρίσκεται κάπου εκεί έξω και θα πρέπει να συνεχίσετε τις αναζητήσεις σας για να το βρείτε; Δείτε πρώτα απ’ όλα ποιο είναι το ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ και ΣΧΕΣΗΣ για σας, ποιο είναι δηλαδή αυτό το περιβόητο «άλλο μισό» σας, συγκρίνετέ το με το πρόσωπο που έχετε δίπλα σας, αν έχετε ΣΧΕΣΗ την περίοδο αυτή, για να δείτε αν το έχετε βρει πραγματικά. Αν δεν έχετε ΣΧΕΣΗ, τότε βρίσκεστε προς αναζήτηση και θα σας βοηθήσουμε να δείτε ποιο είναι αυτό το «άλλο μισό» σας και προς ποια κατεύθυνση πού θα πρέπει να το ψάξετε. Για να σας λυθούν όλες οι απορίες, ασχοληθείτε σοβαρά με το ΤΕΣΤ που σας δίνουμε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας. Θα σας ανοίξει κυριολεκτικά τα μάτια!